برقراری تماس پوستی با نوزاد بلافاصله پس از تولد و شروع تغذیه نوزاد با آغوزظرف ساعت اول تولد توصیه می شود.
کارشناس بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه گفت:برقراری تماس پوستی با نوزاد بلافاصله پس از تولد وشروع تغذیه نوزاد با آغوزظرف ساعت اول تولد توصیه می شود.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان کهگیلویه؛ پروین پوردیان در این زمینه تصریح کرد: تغذیه انحصاری شیرخواربا شیر مادر به این معنا که شیرخوار بطور مکرر ودر شب وروزبرای 6 ماه اول نیاز به آب، مایعات یا غذای دیگر ندارد توصیه می گردد، البته مصرف و یتامین ها در این مدت مجاز می باشد
پوردیان ادامه داد: تغذیه با شیر مادر نیازهای تغذیه ای شیرخواران را تامین نموده وبهترین الگوی رشد وتکامل مطلوب کودکان را فراهم می کند.
وی افزود: شیر مادردارای عوامل ضد عفونت است که شیرخوار را درمقابل بسیاری ازبیماری ها و عفونت ها نظیر اسهال ، عفونت های گوارشی وتنفسی ،عفونت گوش ، آسم ، اگزما وآلرژی محافظت می کند و مرگ ومیر ناشی از این بیماری ها را کاهش می دهد.
پوردیان اظهار داشت: پیشگیری از کم خونی، سرطان پستان، شکستگی گردن و استخوان ران در سنین کهولت وتاخیر در شروع قاعدگی وبارداری مجدد پس از زایمان از مزایای شیردهی برای مادران است.
وی به معایب شیر مصنوعی اشاره کرد و افزود: یکسان بودن ترکیب شیر مصنوعی و عدم وجود هورمون ها ، آنزیم ها، انواع املاح وصدها فاکتورایمنی بخش دیگر در شیر مصنوعی از جمله این معایب می باشد.
پوردان تصریح کرد: بعلاوه کودکانی که از شیر مصنوعی استفاده می کنند از فواید شیر مادر در ارتقا بهره هوشی وهمچنین از فواید عاطفی تغذیه با شیر مادرو امنیت روانی ناشی از آن در دوران بلوغ محروم می شوند واین امر بر تکامل روانی واجتماعی کودک در آینده اثر می گذارد.
وی افزود: احتمال آلوده شدن شیر مصنوعی هنگام تهیه و طرز تهیه نادرست یعنی رقیق یا غلیظ درست کردن شیر مصنوعی کودک را با بیماری و دریافت ناکافی یا زیاد مواد مغذی و در نتیجه کاهش رشد ، اشکال دیگر سوتغذیه ، گرسنگی و بی قراری مواجه می کند.
پوردیان در پایان خاطرنشان کرد: هزینه خرید شیر مصنوعی چندین برابر هزینه مورد نیاز برای تغذیه صحیح مادر می باشد9/